Morten Qvale-Riccovero-ss-2015-B-W-Shot_28_021.jpg

80 ÅR MED NORSK SKREDDERHISTORIE

I 1936 begynte Einar Kvamme sin skredderpraksis, som gjennom 3 generasjoner har utviklet seg i takt med tiden. 

Omgitt av vakre fjell og fjorder i Olden, Sogn og Fjordane, begynte Einar Kvamme sin skredderpraksis i 1936. En norsk konfeksjonsbedrift ble etablert og sønn Jan Kvamme overtok og utviklet bedriften i 70 årene. Med en ungdommelig iver og et ønske om å gjøre noe nytenkende og spennende, introduserte Finn Einar Kvamme, sønnesønn av Einar Kvamme, fasjonable dresser på det norske markedet. Fra da av fikk skredderarven en ny dimensjon og i 1986 ble Riccovero etablert.

I 1999 åpnet Riccovero sin første concept store i Hegdehaugsveien, Oslo. Siden da har merket vokst og utviklet seg i takt med markedet. Riccovero har gradvis utvidet seg og teller nå 7 concept stores og 3 outlet butikker i Norge.  I tillegg til hovedkontoret i Olden, i Stryn kommune, har Riccovero design showroom i Oslo. Her ønsker vi å skape en atmosfære som speiler Riccovero sin visjon og hvor den kan bli sett, berørt og opplevd. Damekolleksjon ble introdusert for først gang i 2002 og er et spennende satsningsområde som er i stadig vekst og modning.  Nå består både herre og dame kolleksjonene av konfeksjon, fritidsklær, sko og tilbehør.

DESIGNTEAM

Vårt designteam består av totalt fem dyktige og dynamiske personer, tre herredesignere og to damedesignere. Med dette teamet disponerer Riccovero stor kunnskap om det norske markedet og kombinert med en nær kunderelasjon, gir dette et godt utgangspunkt for å designe kolleksjoner med stor suksess. 

Fortsatt er skredderarven grunnsteinen og stoltheten som legges i alle Riccovero plagg, hvor 70% av plaggene produseres i Europa . Vi jobber for å skape klær man er stolt over og utvikle et merke som inspirerer til en sofistikert og individuell stil.

 

VISJON
Skape klær å være stolt av. 

MISJON
Riccovero sin misjon er å utvikle et merke som inspirerer til en kul og sofistikert stil. 
Riccovero designer moderne produkter av høy kvalitet og god passform til kvinner og menn 
som verdsetter luksus, attraktivitet og individualitet.

UTMERKELSER

1999 Profilpris

2004 Kjersti Kvamme nominert til årets designer

2005 Kjersti Kvamme fikk på vegne av Riccovero Woman pris som en av de mest innovative kvinner

2006 VG gir Riccovero terningkast 6 for sin visning på Oslo Fashion Week

2007 Nominert som årets tekstilbedrift, Oslo Fashion Award

2010 Årets Texcon leverandør

2011 Årets Texcon leverandør

2016 Riccovero 80 år

2017 Årets leverandør, Tekstilforum