RIccovero 1936-2016

Proudly celebrating 80 years of tailoring

Historien starter i den lille bygda Olden, i Sogn og Fjordane. Omgitt av fjell og fjord, startet Einar Kvamme sin skredderpraksis i 1936. I 70-årene utviklet hans sønn, Jan Kvamme, konfeksjonsbedriften. Med en ungdommelig iver og et ønske om å gjøre noe nytenkende og spennende, introduserte Finn Einar Kvamme, sønnesønn av Einar Kvamme, fasjonable dresser på det norske markedet. Skredderarven fikk en ny dimensjon, og i 1986 ble RICCOVERO etablert. Denne høsten hyller vi 80 år med norsk skredderarv, og vi starter markeringen med en stor motevisning for SS17 kolleksjonen i Oslo 18. august.

”Vi er stolte over å ha videreført skredderarven på en god måte, og gleder oss til å feire 80 år i bransjen med motevisning”

Finn Einar Kvamme

_DM39054.jpg
_DM39284.jpg

RICCOVERO 1986

21 år gammel brakte Finn Einar herredresser inspirert av italiensk kvalitet til det norske markedet. Med kompetansen fra Olden, ble mønster konstruert og prøver sydd opp. Det tok ikke lang tid før Finn Einar var ute på de norske veiene og solgte inn de eksklusive dressene. I starten var de et team på tre, men det tok ikke mange år før RICCOVERO MAN hadde fått fotfeste i det norske markedet. I 2001 kom også RICCOVERO WOMAN på banen, med Kjersti Kvamme som hoveddesigner. Satsingen har vært svært suksessfull, og ekteparet Kvamme står den dag i dag som ansvarlige for både RICCOVERO WOMAN og RICCOVERO MAN.

_DM39210.jpg
_DM39270.jpg
_DM39167.jpg

SKREDDERARVEN

Gjennom tre generasjoner har RICCOVERO endret seg i takt med tiden, likevel er skredderarven grunnsteinen i bedriften, og stoltheten som ilegges alle RICCOVEROplagg. 

Våre plagg og kolleksjoner identifiseres gjennom skredderkompetanse og kunnskap om det norske markedet, kombinert med internasjonal inspirasjon og profesjonelle europeiske samarbeidspartnere

For å sikre merkets anerkjente kvalitet samarbeider RICCOVERO kun med de dyktigste innen sitt fagfelt. Hele 70 prosent av produksjonen skjer i Europa med Europeiske materialer og stoffer.  

All design er in-house, og vi er stolte av å drive med skredderi i 2016

 

Visningen kan du følge på våre nettsider gjennom live-stream torsdag 18. august fra kl 19.00 

_DM39276.jpg